با توجه به اینکه اوپن سی (Opensea) یک بازار در حوزه NFT محسوب می‌شود، بهتر است قبل از آشنایی با آن تعریف کوتاهی از NFT داشته باشیم. در سطح جهانی مردم ارزها و کالاهایی را که وجود خارجی ندارند، در طول شبانه‌روز معامله می‌کنند و درواقع تعامل با کالاها و ارزهای دیجیتال در حال تبدیل‌شدن به امری عادی است؛ زیرا در حال حاضر مردم به‌طور چشمگیری امور زندگی خود را به‌صورت آنلاین انجام می‌دهند. در روزهای اولیه پیدایش اینترنت مردم به‌دنبال واردکردن دنیای فیزیکی به دنیای دیجیتال بودند. این روزها نیز همه‌چیز درباره خلاقیت‌های دیجیتالی مانند بازی‌ها، الگوهای رفتاری خوب و… در حال تغییر است.

 

به‌تازگی عده‌ای از فعالان در عرصه بلاک چین بیشتر از اینکه از عکس سلفی و واقعی برای پروفایل شبکه‌های اجتماعی خود استفاده کنند، از آواتارهای کارتونی مانند عکس با چشم‌های لیزری استفاده می‌کنند که در نگاه وسیع‌تر تمام این شاخص‌ها به آغاز متاورس اشاره می‌کند. متاورس فضای مجازی مشترکی است که همه ما با هم آن را ایجاد می‌کنیم و مالک آن هستیم. در دنیای متاورس NFT ها نقش مهمی بازی می‌کنند. NFT مخفف کلمه (Non Fungible Tokens) به معنی کالاهای دیجیتالی منحصربه‌فرد مانند آواتارها، زمین‌های دیجیتالی، آثار هنری، عکس‌های خاص و… است.

 

بازار NFT در مقایسه با دیگر بازارهای غیرمتمرکز مانند ارزهای دیجیتال نسبتاً جدید است و با توجه به قیمت چشمگیر NFT ها در این روزها، افراد عادی بیشتر به سمت این بازار روی آورده‌اند و می‌خواهند خالق یک اثر هنری، کلکسیونر یا معامله‌گر در این بازار باشند. ماهیت و روش خرید و فروش NFT کمی متفاوت است و بازار جداگانه‌ای دارد که خوشبختانه با ظهور بازارهای مختص به این حوزه تا حدودی معاملات NFT ها آسان شده است. Opensea یکی از بهترین بازارچه‌های فعال NFT است که بنیان‌گذاران آن، این پلتفرم را اولین و بزرگ‌ترین بازار NFT در جهان می‌دانند.

 

Opensea چیست؟

اوپن سی درواقع یک بازار آنلاین مانند دیجی کالا در ایران یا eBay و آمازون در سطح بین‌المللی عمل می‌کند؛ با این تفاوت که در بازارهای آنلاین مانند دیجی کالا شما جنس واقعی خریداری می‌کنید، ولی کاربران در Open Sea به خرید و فروش NFT یعنی همان کالاهای دیجیتالی می‌پردازند که این کالای دیجیتالی خریداری‌شده قابل لمس نیست. همان‌طور که پس از خرید هر کالایی در دنیای واقعی آن کالا به شما تعلق می‌گیرد، بعد از خرید یک NFT آن اثر به‌طور کامل در اختیار شما قرار گرفته و متعلق به شما خواهد بود. در گذشته کاربران برای معامله‌کردن NFT ها با مشکلاتی از جمله هزینه بالای کارمزد و پیچیدگی روند خرید و فروش مواجه بودند که با رونمایی از بازار اوپن سی این مشکل تا حد بسیار زیادی حل شد. اوپن سی یک بازار NFT همتا به همتاست که با توجه به رابط کاربری و طراحی بسیار ساده آن خرید، فروش و دسترسی به NFT ها را برای هرکسی آسان کرده است و به مجموعه‌داران (کلکسیونرها) اجازه می‌دهد مستقیم با یکدیگر معامله کنند.

 

در حقیقت اوپن سی بیشترین سهم جهان از NFT ها را برای فروش جمع‌آوری کرده که این امر آن را به بازاری واقعی برای کاربران خرده‌فروشی که NFT معامله می‌کنند تبدیل کرده است. این بازار یک سیستم فیلترینگ پیشرفته دارد که کاربران بتوانند NFT های کمیاب و ارزشمند را پیدا کنند. علاوه بر این با جمع‌آوری داده‌های بازار خود، توانسته است با مرتب‌سازی براساس رتبه‌بندی (براساس حجم فروش) و فعالیت (جدیدترین فروش‌ها) فرایند فیلترینگ را بسیار آسان کند. باید توجه داشت که با توجه به رویکرد غیرمتمرکز Opensea خطر جعل و کلاه‌برداری در این پلتفرم بسیار محتمل است؛ برای مثال یک کلاه‌بردار می‌تواند تصویری از هنر شخص دیگری را کپی کند و آن را به‌عنوان NFT خود در اوپن سی بفروشد؛ البته باید این نکته را نیز اضافه کرد که این مشکل تنها به پلتفرم Opensea مربوط نیست و تمام پلتفرم‌های مختص خرید و فروش NFT این مشکل را دارند. بنیان‌گذاران بازار اوپن سی در مصاحبه‌ای مدعی شدند این پلتفرم در حال کار روی روشی خودکار با هدف شناسایی کارهای جعلی است و ناظرانی دارد که پیشنهادها و کارهای مشکوک را بررسی می‌کنند.

 

در حقیقت opensea به شما اجازه خواهد داد NFT خود را به‌راحتی و بدون هیچ تجربه قبلی ایجاد کنید و به فروش برسانید. برای شروع لازم است یک مجموعه NFT (برای مثال مجموعه‌ای از نقاشی‌های دیجیتالی خود) را بسازید و پس از انجام این کار اقدام به بارگذاری NFT در قالب‌های موجود و پذیرفته‌شده در این بازار کنید. در ادامه این مراحل را به‌صورت قدم به قدم با تصاویر مربوط توضیح خواهیم داد. NFT ها می‌توانند هر اثری اعم از آثار فیزیکی مانند (نقاشی) یا دیجیتالی (نقاشی دیجیتالی) در بلاک چین باشند که این موضوع گستردگی این بازار را نشان می‌دهد. شما می‌توانید NFT ها را از میان هنرهای دیجیتالی، موسیقی، کارت‌های تجاری، کلکسیون‌ها، دارایی‌های ورزشی و حتی NFT های کاربردی مانند کارت‌های عضویت انتخاب کنید.

 

بنیان‌گذاران اوپن سی (OpenSea)

اولین بازارچه خرید و فروش NFT با نام Opensea در سال ۲۰۱۸ شروع به فعالیت کرد و در سال ۲۰۲۱ با داغ‌شدن بازار NFT ها بسیار شناخته شد و در حال حاضر کاربران بسیاری برای خرید و فروش NFT های خود از این بازارچه استفاده می‌کنند. الکس عطالله ۲۹ ساله و دوین فینزر ۳۱ ساله دو بنیان‌گذار این بازار و در آستانه تبدیل‌شدن به جدیدترین میلیاردرهای ارزهای دیجیتال هستند که در ادامه به معرفی این دو بنیان‌گذار می‌پردازیم.

 

الکس عطالله (Alex Atallah)

یکی از بنیان‌گذاران Opensea الکس عطالله است که از پدری کلمبیایی و مادری آمریکایی در کلرادو به دنیا آمد. الکس صفحات و مقاله‌های متفاوتی را برای مقایسه ویژگی‌های هر چیزی از پرندگان گرفته تا مرورگرها تهیه می‌کرد. وی پس از فارغ‌التحصیلی از استنفورد و قبل از همکاری با فینزر در پروژه اوپن سی به‌عنوان یک برنامه‌نویس مشغول فعالیت بود.

 

دوین فینزر (Devin Finzer)

دیگر بنیان‌گذار بازار Opensea دوین فینزر است. مادر او یک پزشک و پدر او مهندس نرم‌افزار است. دوین اولین استارتاپ خود Claimdog را در سال ۲۰۱۵ تأسیس کرد و یک سال بعد، آن را به Credit Karma واگذار کرد. پس از سه سال نیز همکاری خود در پروژه اوپن سی را با الکس عطاالله آغاز کرد.

 

پلتفرم Opensea چه کیف پول‌هایی را ساپورت می‌کند

در ادامه برخی از بهترین کیف پول‌هایی که برای ساخت و مبادله NFT ها در پلتفرم Opensea استفاده می‌شوند، آورده شده است. از این میان، بسیاری از افراد کیف پول اتریومی متامسک را برای این هدف انتخاب می‌کنند.

 

متامسک (Metamask)

کوین بیس (Coinbase Wallet)

تراست ولت (Trust Wallet)

بیتسکی (Bitski)

Opensea از چه شبکه‌هایی پشتیبانی می‌کند؟

اتریوم (Ethereum) و پالیگان (Polygon) دو شبکه‌ای هستند که شما می‌توانید هنگام فعالیت در بازار اوپن سی از آن‌ها برای انجام معاملات خود استفاده کنید.

 

اتریوم (Ethereum)

اتریوم ضروری‌ترین شبکه و رایج‌ترین ارز پایه مورد استفاده در جهان برای NFT ها و همین‌طور ارز غالب در Opensea است. با این حال به‌دلیل مقیاس‌پذیری ضعیف و کارمزد بالا، هزینه معاملات مربوط به خرید، فروش و نقل و انتقالات NFT را بسیار گران کرده است. برای جبران نقص‌های موجود در شبکه اتریوم اوپن سی با پشتیبانی شبکه Polygon توانست مشکلات مربوط به شبکه اتریوم را جبران کند که این کار با استقبال کاربرانی که در حوزه NFT فعال هستند، قرار گرفت.

 

پالیگان (Polygon)

پالیگان شبکه‌ای است که روی شبکه اتریوم سوار می‌شود؛ به عبارت دیگر شبکه‌ای است که در لایه دوم شبکه اتریوم قرار گرفته است. با استفاده از این شبکه تراکنش‌ها به‌جای شبکه اتریوم روی شبکه پالیگان انجام می‌شوند و درنهایت خروجی به شبکه اتریوم فرستاده می‌شود. این شبکه کارمزد پایین و سرعت نسبتاً خوبی دارد که همین امر سبب بهینه‌ترشدن معاملات شده است؛ درنتیجه توکن‌های اتریوم مانند NFT ها را می‌توان در شبکه پالیگان به‌آسانی و بسیار ارزان معامله کرد. در این راستا ویتالیک بوترین بنیان‌گذار اتریوم به‌تازگی از دارندگان پروژه‌های NFT خواسته است توکن‌های خود را به شبکه پالیگان منتقل کنند. جابه‌جایی بین شبکه‌های اتریوم و پالیگان در بازار اوپن سی به‌راحتی و تنها با کلیک‌کردن روی یک گزینه انجام می‌شود.

منبع