Metaverse مفهومی از یک جهان فیزیکی، آنلاین و سه بعدی است که چندین فضای مجازی مختلف را ترکیب می کند. متاورس به کاربران این امکان را می دهد که در این فضاهای سه بعدی با هم کار کرده، بازی، ملاقات و معاشرت داشته باشند. در حال حاضر متاورس به طور کامل وجود ندارد اما برخی از پلتفرم‌ها حاوی عناصر متاورژن هستند. یعنی به نوعی دربردارنده بخشی از مفهوم متاورس هستند. میدانیم که بازی‌های ویدیویی در حال حاضر نزدیک‌ترین تجربه متاورس را ارائه می‌کنند. توسعه دهندگان از طریق میزبانی رویدادهای درون بازی و ایجاد اقتصادهای مجازی، مرزهای بازی را جابجا کرده اند. اما متاورس می تواند بر زندگی انسان ها در آینده تاثیرگذار باشد. در این میان تاثیر متاورس بر زندگی کودکان چگونه خواهد بود؟

 

ارتباطات بین دنیای مالی، مجازی و فیزیکی به طور فزاینده ای به یکدیگر مرتبط شده است. به وسیله دستگاه‌هایی که برای مدیریت زندگی‌مان استفاده می‌کنیم، تقریباً با فشار یک دکمه به هر چیزی که می‌خواهیم دسترسی پیدا می‌کنیم. درواقع متاورس را آینده دنیای دیجیتال می دانند.  72٪ از والدینی که با متاورس آشنا هستند نگران حریم خصوصی فرزندان خود در متاورس هستند. اکنون، برندها در حال ساخت جهان‌های متاورس هستند که به کودکان، نوجوانان و جوانان اختصاص داده شده است.

 

این شرکت ها ادعا می کنند که امنیت و حریم خصوصی را برای کسانی که شرکت می‌کنند تضمین می کنند. اکوسیستم کریپتوکارنسی نیز از این امر در امان نمانده است. NFT ها، بازی‌های بلاک چین و پرداخت‌های رمزنگاری دیگر فقط به محیط رمزنگاری محدود نمی‌شوند. اکنون همه آنها به عنوان بخشی از یک متاورس در حال توسعه به راحتی در دسترس هستند. در این مطلب در مورد تاثیر متاورس بر زندگی کودکان خواهیم پرداخت اما در ابتدا به تعریف مختصری از متاورس اشاره می کنیم.

 

مفهوم متاورس برای بچه ها و کودکان نیز، به معنای فرصت های بی پایان برای معاشرت، یادگیری مهارت های جدید و کشف علایق آنهاست. به عنوان مثال، Minecraft در حال حاضر در محیط های آموزشی استفاده می شود تا کودکان را در معرض فرهنگ های مختلف از طریق متاورس قرار دهند.

 

کودکان واقعاً می‌توانند از متاورس بهره ببرند، چه در حال بازی‌ های آنلاین با دوستان خود باشند و چه در کلاس‌های مجازی از طریق پلتفرم‌های آموزشی شرکت کنند. با این حال، برخی از معایب بالقوه این فناوری جدید مانند آزار و اذیت سایبری و قرار گرفتن در معرض محتوای نامناسب نیز وجود دارد. در نهایت، این موضوع بر عهده والدین و مربیان خواهد بود که به کودکان کمک کنند تا به روشی ایمن و سازنده از Metaverse استفاده کنند و تاثیر متاورس بر زندگی کودکان خود را به صورت مثبت و کارامد درآورند.

 

متاورس برای بچه ها چه معنایی می تواند داشته باشد؟

تحقیقات اولیه نشان می دهد که کارشناسان در مورد تأثیر متاورس بر زندگی کودکان چندان خوشبین نیستند. کارشناسان با استناد به اثرات منفی رسانه های اجتماعی، مانند افسردگی، آسیب رساندن به خود و تعدادی دیگر از مسائل مربوط به سلامت روان، خاطرنشان می کنند که Metaverse ممکن است حتی بدتر از آنها باشد.

 

با این حال، شایان ذکر است که این مشکل مربوط به خود متاورس نیست. همانطور که گفته شد از منظر تاثیر متاورس بر زندگی کودکان، این فناوری جدید می‌تواند فرصت‌های بسیار خوبی برای یادگیری به‌ویژه در فرهنگ دیجیتال امروزی ارائه دهد. بر اساس تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در مورد بازی های فکری و تعاملی، بازی ها و واقعیت مجازی (VR) اگر به درستی مورد استفاده قرار گیرند در واقع برای سلامت روان عالی هستند.

 

مشکل این است که شرکت‌هایی که از طریق رسانه‌های اجتماعی به شدت از ناامنی‌های یک نسل استفاده کردند، همان شرکت‌هایی هستند که در خط مقدم توسعه در Metaverse قرار دارند.

 

نگرانی این است که متاورس ممکن است مشکلاتی را که رسانه‌های اجتماعی ایجاد کرده‌اند، به‌ویژه در مورد سلامت روانی افراد جوان، تشدید کند. به عنوان مثال، محیط های مجازی باعث ایجاد تنهایی می شود و شرکت کنندگان در معرض محتوای خطرناک مرتبط با خودکشی قرار می گیرند.

 

مزایا و معایب Metaverse برای کودکان

هر تکنولوژی به زعم خود برای گروه های مختلف سنی در سراسر جهان اثرات مثبت و منفی خواهد داشت. استفاده از تکنولوژی به فرهنگسازی نیاز دارد. در ادامه برخی از مهمترین مزایا و معایب و مهم ترین تاثیر متاورس بر زندگی کودکان را شرح میدهیم.

مزایای متاورس برای کودکان

Metaverse مزایای زیادی برای بچه ها دارد، به خصوص از منظر آموزشی.

یکی از اولین موارد تاثیر متاورس بر زندگی کودکان این است که با کمک چنین فناوری پیشرفته ای، فراگیران می توانند مفاهیم انتزاعی را به راحتی و به شیوه ای جذاب تر درک کنند. Metaverse همچنین تجربه ای تقریباً واقعی و عملی را ارائه می‌کند که می‌تواند برای کودکان بسیار مفید باشد و به آنها کمک کند تا دنیای اطراف خود و نحوه کار را بهتر درک کنند.

علاوه بر این، Metaverse می تواند مهارت های اجتماعی را در کودکان بهبود بخشد و این مورد نیز یکی از موارد تأثیر متاورس بر زندگی کودکان است. رسانه های اجتماعی اغلب به دلیل افزایش تنهایی و افسردگی در بین کودکان مقصر شناخته می شوند. از سوی دیگر، Metaverse این پتانسیل را دارد که محیطی امن و کنترل شده برای کودکان فراهم کند تا با همسالان خود ارتباط برقرار کنند و دوستان جدیدی پیدا کنند. علاوه بر این، پتانسیل تشویق خلاقیت و توسعه هوش اجتماعی در کودکان را دارد.

 

در نهایت، متاورس و محیط متاورس سرگرم کننده است. این موضوع می تواند راهی عالی برای والدین باشد تا با فرزندان خود ارتباط برقرار کنند و مهارت ها و دانش های مختلف را در محیطی کم استرس به آنها بیاموزند. تا زمانی که والدین از خطرات احتمالی آگاه باشند و اقدامات لازم را برای ایمن نگه داشتن فرزندان خود انجام دهند، متاورس می تواند مکانی عالی برای کاوش و یادگیری کودکان باشد.

 

معایب متاورس برای کودکان

در کنار مزایای زیادی که متاورس برای کودکان دارد، این فناوری همچنین برخی از خطرات بالقوه مانند آزار و اذیت سایبری و فقدان حریم خصوصی را برای کودکان به همراه دارد.

آزار و اذیت سایبری یک نگرانی جدی و یکی از موارد منفی تأثیر متاورس بر زندگی کودکان است، زیرا کودکان ممکن است توسط کاربران ناشناس مورد آزار و اذیت قرار گیرند. علاوه بر این، خطر قرار گرفتن کودکان در معرض محتوای نامناسب مانند خشونت، محتوای جنسی و سخنان تنفرآمیز نیز وجود دارد.

علاوه بر این، برخی از کارشناسان همچنین نگران هستند که Metaverse می تواند برای کودکان اعتیادآور باشد. اعتیادآور بودن متاورس، به صورت یک تاثیرگذاری منفی و یکی از موارد تاثیر متاورس بر زندگی کودکان است. با توجه به ماهیت بسیار فراگیر و جذاب آن، مدیریت زمان و محدود کردن استفاده از متاورس برای کودکان ممکن است دشوار باشد.

حفظ حریم خصوصی ممکن است موضوع دیگری در تاثیر متاورس بر زندگی کودکان باشد. هنگامی که بچه ها نگران هستند، آگاهی از چنین خطراتی مهم تر است. از آنجایی که کودکان از متاورس استفاده می کنند، ممکن است ناخواسته اطلاعات شخصی مانند آدرس خانه یا سایر جزئیات شخصی خود را به اشتراک بگذارند.

 

علاوه بر خطرات فیزیولوژیکی، خطرات فیزیکی Metaverse نیز باید به عنوان موارد تأثیر متاورس بر زندگی کودکان در نظر گرفته شود. استفاده زیاد از هدست های VR ممکن است منجر به علائمی مانند سرگیجه، حالت تهوع و سردرد شود و در حالی که این اثرات معمولا موقتی هستند، همچنان می توانند بسیار ناراحت کننده باشند.

در نهایت، نابرابری دسترسی یکی از نگرانی‌های اصلی در مورد Metaverse است. همه کودکان به اینترنت یا هدست واقعیت مجازی دسترسی ندارند و بدون چنین دسترسی، ممکن است از نظر آموزشی و اجتماعی در مضیقه باشند.

 متاورس همچنین می تواند محیط کار را تغییر دهد و کارمندان در آینده با محیط های کاری متاورسی روبرو باشند. برای خواندن مطالب بیشتر بر روی لینک کلیک کنید.

 

چگونه از کودکان و نوجوانان در متاورس محافظت کنیم؟

در حال حاضر، کودکان در حال یافتن راه خود به قلمروهای بزرگسال محور هستند که باعث نگرانی والدین می شود. واشنگتن پست اخیراً گزارش داد که در حالی که Horizon World، (دنیای متاورس فیس بوک)، برای کاربران 18 سال و بالاتر در نظر گرفته شده است، کودکان از هدست های Oculus VR والدین خود برای تعامل در دنیای دیجیتال در میان بزرگسالان استفاده می کنند. بنابراین کارشناسان این نگرانی را مطرح می کنند که قلمرو مجازی هیچ حفاظی برای محافظت از گیمرهای کودک و جوان ناآگاه در برابر شکارچیان آنلاین ندارد. حفاظت از کودکان، نوجوانان و جوانان یک مسئولیت مشترک است. بنابراین، والدین باید از نزدیک بر فعالیت های فرزندان خود در متاورس نظارت کنند و اطمینان حاصل کنند که کودکان در حین کاوش متاورس از طریق دستگاه‌های مربوط، ایمن هستند، که بازتابی از سایر اقدامات محافظتی در برنامه‌های اجتماعی زیر چتر متاورس است.

 

همانطور که گفتیم مانند هر چیز دیگری، متاورس دارای مزایا و معایب خود است. برای پدر و مادر به عنوان والدین بچه ها، آگاهی از این خطرات و اتخاذ تدابیری برای محافظت از فرزندان در برابر آنها بسیار مهم است. برای شروع، فعالیت آنلاین فرزندتان را به دقت زیر نظر بگیرید. دسترسی آنها را به محتوای بالقوه مضر محدود کنید و مراقب آنچه در Metaverse می بینند و انجام می دهند، باشید.

 

همچنین باید قوانین و دستورالعمل های روشنی را برای استفاده از Metaverse تعیین کنید و این قوانین را تقویت کنید تا فرزندان شما بیشتر از آنها پیروی کنند. این موضوع به ایجاد یک محیط امن تر برای همه کاربران، به ویژه کودکان کمک می کند.

 

علاوه بر این، هنگام تعامل آنلاین با دیگران، به فرزندان خود در مورد رفتار مناسب راهنمایی کنید. بر اهمیت احترام و توجه به دیگران، حتی اگر غریبه باشند، تأکید کنید.

 

در نهایت، به یاد داشته باشید که متاورس تنها بخشی از زندگی فرزند شما است. تشویق آنها به ایجاد تعادل بین دنیای مجازی و واقعی بسیار مهم است. آنها هنوز هم باید زمانی را در بیرون از خانه بگذرانند، رو در رو با مردم تعامل داشته باشند و در فعالیت های دیگر شرکت کنند.

 

تولیدکنندگان و شرکت های فناوری نیز باید سهم خود را در حفاظت از کودکان انجام دهند. اگرچه ممکن است انتظار اینکه شرکت‌های بزرگ نیز قطب‌نمای اخلاقی داشته باشند (مشابه با انچه والدین انتظار دارند) یک رویا باشد، حداقل می‌توان امیدوار بود که آنها در تعدیل محتوا و نظارت بر رفتار بد کوشاتر باشند. به هر حال، محافظت از پایگاه کاربری که آنها را سرپا نگه می دارد، به نفع آنهاست.

 

برای شروع، دستگاه های VR و سیستم های متاورس باید با در نظر گرفتن راحتی و رفاه کودکان طراحی شوند. آنها باید تشویق شوند تا رفتارهای توهین آمیز یا نامناسب را گزارش کنند. همچنین باید مکانیسم های روشنی برای برخورد با این گزارش ها وجود داشته باشد. علاوه بر این، اقدامات ایمنی آنلاین مانند نرم افزار آنتی ویروس، محافظت از رمز عبور و رمزگذاری نیز باید در دستگاه های VR و پلتفرم های متاورس تعبیه شود.

 

به طور کلی، محافظت از کودکان در برابر خطرات متاورس یک مسئولیت مشترک است. والدین باید نقش خود را در مسیریابی این دنیای دیجیتال جدید در کنار فرزندان خود انجام دهند. اما، شرکت‌های فناوری همچنین باید با اجرای تدابیر حفاظتی در برابر تهدیدات رایج مانند آزار و اذیت سایبری و قرار گرفتن در معرض محتوای نامناسب، در جهت تبدیل Metaverse به مکانی امن‌تر برای کاربران جوان تلاش کنند.

منبع