پلتفرم آولانچ (Avalanche) ، یک پلتفرم متن باز و مناسب برای ایجاد برنامه های غیرمتمرکز مالی می باشد که توسعه دهندگان آن می توانند برنامه های قابل اعتماد، قدرتمند، با امنیت بالا ایجاد کنند و همچنین می توانند به ایجاد شبکه های بلاک چین سفارشی، مطابق قوانین پیچیده بپردازند. آنها می توانند از زیرمجموعه های عمومی یا خصوصی استفاده کنند. در این مقاله به بررسی ارز دیجیتال آوالانچ و بررسی تفاوت آن با بیت کوین می پردازیم.

 آوالانچ

ارز دیجیتال آوالانچ، یک پروتکل اجماع نوآورانه با هدف رفع مشکلات مقیاس پذیری، یکپارچه سازی قراردادهای هوشمند و ایجاد امنیت می باشد که به دنبال ایجاد یک اکوسیستم با بالاترین میزان مقیاس پذیری است. این بلاک چین پیشرفته می تواند در عرض یک ثانیه، 4500 تراکنش را انجام دهد و همچنین در کمتر از 3 ثانیه تراکنش ها را تایید می کند. این پلتفرم قصد دارد به سیستم پرداخت ها، قراردادهای هوشمند، اینترنت بلاک چین و اپلیکیشن های غیرمتمرکز تبدیل شود. همچنین این پلتفرم می تواند به صورت جهانی به مبادله دارایی ها بپردازد و به صورت کاملا غیر متمرکز و به کمک قراردادهای هوشمند، آنها را کنترل کند.

ویژگی های ارز AVAX

توکن شبکه بلاک چین آوالانچ، ارز AVAX می باشد.

 

ارز دیجیتال AVAX، تضمین کننده امنیت شبکه و توکن پرداختی برای عملیات داخل شبکه می باشد.

 

50 درصد از 720 میلیون واحد توکن AVAX، بر روی شبکه اصلی توزیع شده است.

 

توکن AVAX در طول زمان، نایاب تر می شود، زیرا توکن هایی که در تراکنش ها پرداخت می شوند، بلافاصله سوزانده می شوند. این مکانیزم تا حدودی به ساختار ارز دیجیتال بایننس کوین شباهت دارد.

 

آوالانچ مزایای بیشتری نسبت به سایر بلاک چین ها دارد، زیرا به کاهش حملات سیبیل (Sybil Attacks) منجر می شود و به معرفی آستانه ای امن پرداخته است. این شبکه همچنین از کارایی های انرژی بهینه CPI و الگوریتم اثبات سهام استفاده کرده است.

بنیانگذاران ارز AVAX

آزمایشگاه آوا (AVA Labs)، راه اندازی پلتفرم آوالانچ و توکن AVAX را انجام داده است. Emin Gun Sirer، Kevin Sekninqi و Maofan “Ted” Yin بنیانگذاران این پلتفرم می باشند. Emin Gun Sirer دکترای علوم و مهندسی کامپیوتر، Kevin Sekninqi نامزد دکترای علوم کامپیوتری دانشگاه کرنل و Maofan “Ted” Yin نیز نامزد دکترای علوم کامپیوتر دانشگاه کرنل می باشند.

 

عملکرد پلتفرم آوالانچ

زیر شبکه Subnet

توانایی ایجاد بلاک چین، یکی از اجزای اصلی آوالانچ می باشد. Subnet در اکوسیستم آوالانچ، به عنوان یک بلاک چین جدید معرفی شده است. برنامه نویسان می توانند در این شبکه، برنامه ریزی کنند و ساختارها و قوانین منحصر به فردی را ایجاد کنند. در این شبکه افراد می توانند زیر شبکه Subnet خود را به وسیله پرداخت کارمزد اشتراک در AVAX ایجاد کنند.

زنجیره مبادله یا X-Chain

در زنجیره مبادله به عنوان یک بلاک چین غیرمتمرکز و قابل برنامه ریزی، می توان دارایی های دیجیتال دیگر مانند توکن های سودمند، استیبل کوین ها، رپد توکن و همچنین NFT را ایجاد کرد.

زنجیره قراردادها یا C-Chain

زنجیره قراردادها برای توسعه دهندگان Ethereum Dapp، به ساده سازی می پردازد. زنجیره قراردادها به عنوان یک زنجیره تبدیل، سازگار با تمام ابزارهای حیاتی اتریوم می باشد. کاربران می توانند به صورت یکپارچه، Dappهای خود را به این بلاک چین منتقل کنند.

زنجیره سکو یا P-Chain

زنجیره سکو، وظیفه هماهنگی اعتبار سنج ها و امکان ذخیره سازی توکن ها در شبکه را بر عهده دارند. این بلاک چین در ایجاد شبکه های جدید و نظارت بر آنها نیز نقش دارند.

 

تکنولوژی آوالانچ

تکنولوژی آوالانچ، یک تکنولوژی پیشرفته است که باعث تمرکز زدایی و افزایش سرعت تراکنش ها می شود. همچنین توسعه دهندگان آن می توانند با محیط های دلخواه خود، زیر شبکه های جدیدی را ایجاد کنند، زیرا زیر ساخت آولانچ بسیار انعطاف پذیر می باشد.

 

معماری شبکه آوالانچ

معماری شبکه آوالانچ، منحصر به فرد و متمایز از سایر شبکه هایی می باشد که خود را اینترنت بلاک چین معرفی می کنند. معماری شبکه آوالانچ 4 بخش مجزا دارد که عبارتند از:

1- موتور اجماع

 

الگوریتم اجماع آوالانچ، مبتنی بر اثبات سهام (PoS) می باشد که البته با نمونه های قبلی، تفاوت هایی دارد و به دو بخش تقسیم می شود:

 

آولانچ: یک الگوریتم اجماع مبتنی بر تکنولوژی می باشد که کاملا بهینه شده و  توان بالایی دارد.

 

اسنومن (Snowman): اسنومن یک الگوریتم اجماع برای قراردادهای هوشمند می باشد که کاملا سفارشی شده است و توان بالایی دارد.

2- زیر شبکه ها

 

زیر شبکه یا Sub-Network که مخفف آن (Subnet) می باشد، مجموعه ای تغییر پذیر از تایید کننده های بلاک می باشد که به همکاری با یکدیگر برای اجماع در مورد وضعیت دسته ای از زنجیره ها می پردازند. زیر شبکه ها باید برای تایید کننده های خود، مکانیزم پاداش دهی ایجاد کنند.

3- زنجیره ها

 

رشته هایی از داده ها که زنجیره نام دارند به صورت بلاک چین یا DAG وجود دارند. این زنجیره ها یک ChainID منحصر به فرد دارند. همچنین تولید این زنجیره ها توسط ماشین های مجازی صورت می گیرد. ماشین های مجازی یکسان، تولید زنجیره های مشابهی که عضو یک زیر شبکه می باشند را بر عهده دارند.

4- ماشین مجازی

 

ماشین‌های مجازی (VMs) در شبکه ارز دیجیتال AVAX، عبارتند از کدهایی که پایگاه‌های داده را با استفاده از اجماع، تولید می‌کنند. این دیتابیس‌ها این قابلیت را دارند که یک زنجیره از جنس DAG و یا همچنین سایر ساختارهای توزیع شده را با یکدیگر تشکیل دهند. برای زیر شبکه های مختلف می توان ماشین‌های مجازی را برای دفعات متمادی استفاده کرد.

تفاوت آوالانچ با بیت کوین

 

1- سرعت انجام تراکنش ها در آوالانچ نسبت به بیت کوین بسیار بیشتر می باشد.

 

2- تعداد تراکنش های پردازش شده در بیت کوین 7 تراکنش در ثانیه می باشد، در حالی که در آوالانچ در هر ثانیه 6500 تراکنش صورت می گیرد.

 

3- در بلاک چین بیت کوین، به چندین استخر متمرکز برای تولید بلاک نیاز است، در حالی که آوالانچ می تواند بدون این که ارزشی از سیستم خارج شود، میلیون ها تولید کننده بلاک را در جای خود قرار دهد.

فرآیند استیکینگ

 

در شبکه آوالانچ برای تبدیل شدن به یک گره تایید کننده، ابتدا باید 2000 واحد ارز دیجیتال ارز AVAX را خریداری و استیک کرد. در این شبکه همه ی کاربران ویندوز، لینوکس، مک می توانند به گره تایید کننده تبدیل شوند.

پاداش استیکینگ در آوالانچ

آوالانچ از نظر مکانیزم حاکمیت با سایر شبکه های بلاک چینی متفاوت است. با رشد سیستم، میزان پاداش استیکینگ نیز در این شبکه تغییر می یابد. نرخ پاداش این شبکه در سال اول فعالیت آن، بین 7 تا 12 درصد از میزان ارز AVAX استیک شده، بوده است.

کیف پول های ارز AVAX

علاوه بر کیف پول رسمی ارز دیجیتال آوالانچ، کیف پول های متامسک و کیف پول های سخت افزاری لجر نیز از ارز دیجیتال AVAX پشتیبانی می کنند.

صرافی های پشتیبانی کننده AVAX

صرافی های Binance ،CoinDCX ،Huobi Global ،Gate.Io ،OKEx و WAZIRx از ارز AVAX پشتیبانی می کنند و همچنین با جفت ارزهای USD  ،USDT،ETH و BTC قابل مبادله می باشد.

منبع